Bybanen og Fløenområdet

Bybanelinjen til Fyllingsdalen planlegges i tunnel fra Fløen til underjordisk stasjon ved Haukeland. For denne banestrekningen arbeides det med to forskjellige traséalternativer. Søndre traséalternativ går under dyrkningsarealet til Fløen parsellag og må på grunn av grunnforholdene bygges i åpen kulvert. I anleggsperioden kan ikke Fløen parsellag benytte aralet som leies av Bergen kommune.

Uavhengig av trasévalg skal det skal det fra mandag 7. november 2016 utføres arkeologiske undersøkelser på arealet som parsellaget disponerer, for å utrede konsekvensene for kulturminner. Undersøkelsene, som vil ta omkring tre uker, medfører at området må ryddes fordi det øvre laget av jorden skal fjernes. Vi oppfordrer derfor alle parsellhavere til å hente planter og utstyr dere ønsker å ta vare på snarest mulig og senest i løpet av søndag 6. november.

Eventuelle utgravninger vil gjennomføres sommeren 2017. Dette innebærer at parsellhagen vil bli ubrukelig i minst ett år. Dersom søndre traséalternativ velges, må Bybanen utbygging gis tilgang til hele eiendommen i store deler av anleggsperioden som er stipulert i perioden 2018 – 2021.

Informasjon om at fylkeskonservatoren skal starte undersøkelser allerede i november, kom først frem på orienteringsmøtet for beboere onsdag 5. oktober i Bergen rådhus, der også styret i Fløen parsellag var invitert. Leder Knut Sætersdal og sekretær Ingjerd Strøm Skreien deltok på møtet. Vi påpekte at Fløen parsellag ikke hadde fått noe forhåndsvarsel om undersøkelsene som vil ha store konsekvenser for parselldriften og lagets medlemmer. Vi fikk til svar at varsling vil bli gitt av Fylkeskonservatoren i Hordaland. Varsling er nå mottatt, datert 7. oktober.

Fløen parsellag leier som kjent arealet av Bergen kommune. Leieavtalen kan gjensidig sies opp uten begrunnelse med 6 måneders varsel. Dette er ikke ønskelig med tanke på reetablering av parsellhagen. Vi har som leietaker svært liten innflytelse på den videre prosessen, men kommer overfor kommunen til skriftlig å peke på behovet for parsellhage i sentrum.

Vi har i løpet av uken vært i kontakt med Fylkeskonservatoren og Plan og bygningsetaten i Bergen kommune. På bakgrunn av denne kontakten er styret invitert til et møte mandag 17. oktober.

Nytt informasjonsbrev vil bli sendt ut til medlemmene i uke 42.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s