Storetveitmarken

Humlekassekurs 24. og 25 april.

Velkommen til humlekassekurs i Den Naturvennlige hagen til Naturvernforbundet på Storetveitmarken 24. og 25. april. Kurset et samarbeidsprosjekt mellom Naturvernforbundet Hordaland og La humla suse- Bergen og støttes av Bergen Kommune og Statsforvalteren i Vestland- tiltak for pollinerende insekter. 

Er du interessert i å vite mer om humler? Setter du ut en humlekasse i hagen din får du mulighetene til å lære mer om disse flotte og viktige pollinatorene på nærmere hold.

Humleentusiast og kursleder Tom Danielsen viser ulike typer humlekasser, hvordan de innredes og stelles med og hvor de skal plasseres for at humledronningen skal trives. Du får også en kort innføring om humlenes liv.

Ved deltakelse på kurset får du med deg informasjonsmateriell fra La humla suse.

———————————–
Påmeldingskjema 24. april kl. 15.00- 16.30: https://forms.office.com/r/dFYieEuuSS

Påmeldingskjema 25. april. kl. 18.00- 19.30:
https://forms.office.com/r/reZnB3x9th

Skjema stenger 22. april kl. 14 eller når fullt.

Obs: Maks 25 personer pr. kurs. Du kan bare melde deg på et av kursene.

Pris: 100 kr. Betales til VIPPS 20910.

Gratis for medlemmer, frivillige i Naturvernforbundet og La humla suse, samt betalende medlemmer i Storetveitmarken Parsellag.

Meld deg inn her: https://naturvernforbundet.no/bli-medlem/

eller her: https://www4.solidus.no/…/medlemskap_i_la_humla_suse

Fløen Parsellag flyttes midlertidig

På grunn av byggingen av Bybanen må Fløen parsellag flytte midlertidig fra Fløenbakken. Utflyttingen fullføres i april 2018. Tilbakeflytting er forespeilet så snart Bybanen utbygging er ferdig i området. Bybanetraseen er planglagt å være i drift i løpet av 2022. Frem til da vil Fløen Parsellag være å finne på Storetveitmarken, forhåpentligvis til glede for både gamle og nye parsellhavere, samt naboene på Storetveit. 

06. juni 2019

Det har samlet seg mye vann oppå jordlaget i deler av parsellhagen på Storetveitmarken. Gjørme har gjort passasjen til parsellene ganske ubehagelig. Dugnaden den sjette juni gikk derfor utpå å grave hull og grøfter til drenering og fylle på med stein og sand. Svært ustabilt vær var en utfordring, men temperaturer høyt oppe på 20-tallet gjorde det til en hyggelig og sosial opplevelse.

25. april 2019

Styret har trukket opp linjene for parsellene, og det er like før de kan fordeles til medlemmene. Om ikke blir det dugnad på fellesområdene. Nå begynner det å krible, for her blir det fint!


11. april 2019

 I dag har vi fått støpt fundamentet som redskap huset på  storetveit skal stå på. Da er det klart for Arna videregående skole å begynne å montere huset .

De er ferdig med å bygge seksjonene og begynner å sette opp huset etter påske en gang .

Mai måned er elevene opptatt med eksamen så de regner ikke med å være ferdig med huset før i begynnelsen / midten av juni.
 
Redskaper og utstyr kan stå i huset i Fløen iallefall frem til starten av juni .

 

 

Venteliste

Styret jobber for tiden med å kartlegge interessen for å ha parsell på Storetveitmarken. Medlemmer av Fløenbakken parsellag har førsteprioritet, men vi regner med at det blir ledige parseller til flere nye. Inntil et digitalt registreringssystem er på plass kan dere melde interesse på mail til parsellag.floen@gmail.com.
 
Hilsen styret

 

 

Bergen, 01.08.18

Flytting av planter til Storetveitmarken

Styret har fått forespørsler om flytting av planter og busker til den nye parsellhagen på Storetveitmarken. Fordi vi ikke har kommet på plass med vanntilførsel, redskapsbod/redskaper og organisering av parseller kan ikke styret ta ansvar for noen organisert flytting og plassering av planter og busker i den nye hagen. Dette vil skje våren 2019, etter at de nødvendige fasiliteter (etter planen) skal være på plass.
Etter betydelig påtrykk fra enkelte medlemmer har styret – under stor tvil – gått med på at enkeltmedlemmer på eget initiativ, egen innsats og eget ansvar – midlertidig – kan plassere (sette ned) egne planter og busker i nord-vestre hjørne av den nye parsellen, dvs. ved broen, på innsiden av gjerdet. Dette er å anse som en improvisert kriseløsning, og ikke noe styret oppmuntrer til under de rådende omstendigheter.

Bergen, 30.06.18

Status for Fløen parsellag per 30. juni 2018

Styret har arbeidet godt og mye for å ivareta laget interesser, både i forhold til Bymiljøetaten, Bybanen utbygging, og kommunens topp-politikere. Vi har fått etablert veldig gode samarbeidsformer. Etter flere befaringer og formelle og uformelle møter har det nye området på Storetveitmarken blitt drenert og opparbeidet, og egen entreprenør ble i mai hyret inn av kommunen for å sette opp fint gjerde med to porter. I løpet av høsten vil vi planlegge inndelinger i parseller, plassering og utforming av fellesområder, vannpost(er) og nytt redskapshus. Vi har allerede fått utarbeidet to skisser for dette i samarbeid med arkitekt Nils Mannsåker i arkitektfirmaet Fortunen.

Vi har stått på for å få til en løsning med nytt redskapshus og har allerede fått på plass lovnader om finansiering av Geitanger bygg ved Steinar Ågesen. Flere andre aktører har kommet med foreløpige lovnader om at de vil hjelpe oss med oppføringen.

For tiden arbeider Nils Mannsåker med en konkret skisse av bygningen og søknad om oppføring som vil bli sendt til kommunen nå i høst. Bymiljøetaten ved Sarah Skouen støtter oss i dette arbeidet. De foreløpige skissene, inkl. biodo, ser veldig lovende ut!

Styret har også gir klar beskjed om at vi ikke kan ta den ny parsellen i bruk uten egen vanntilførsel. Dette blir en kostbar affære (estimert til ca. 200.000 kr.) Frank Johansen i Bymiljøetaten er ‘på saken’ og Sarah Skouen uttrykte i et uformelt møte i går at de regnet med at dette ville gå i orden i løpet av høsten. Vi tenker oss at vi må ha to vannposter i den nye parsellen; den ene utenfor det nye redskapshuset.

Som tidligere rapportert har designer Jorunn Småland designet nytt skilt til oss med vårt ærverdige redskapshus i Fløenbakken som hovedmotiv. Vi har nå – etter besiktigelse av porten m.v. – kommet frem til størrelse på skiltet (ca. en meter langt), og Jorunn har etter mye møye funnet frem til en produsent i Nederland som vil lage et emaljert skilt. Bestilling er nå sendt (!) Som en påskjønnelse til Jorunn har Laget kjøpt inn to flotte, smidde håndgraveredskaper fra Manufactum i Berlin (internett-butikkenes velsignelser er mange). Planen er at Jorunn også skal hjelpe oss med å få laget et informasjonsmonter ved inngangsporten.

Vi har allerede fått innvilget søknad om økonomisk støtte fra Bergen kommune (35.000 kr.), og vil søke ytterligere midler hos bl.a. Sparebanken Vest. (De har en egen institusjon som støtter allmennyttige aktiviteter.) For øvrig har kommunen satt av en god del midler (ca. 40.000 kr.) til oppføring av redskapshuset.

Til høsten vil vi følge opp arbeidet med å planlegge det inngjerdete området – vår nye hage – på Storetveitmarken, som er en del av et flott friluftsområde. For småbarnsfamilier vil nok dette området ha minst like gode kvaliteter som det Fløenbakken har. Vi regner med at søkanden om redskapshus vil bli godkjent i høstsemesteret, likeså tilførsel av friskt vann. Oppføring av reskapshuset planlegges på nyåret/våren 19, og vi er optimistiske i forhold til at hagen kan tas i bruk rundt påsketider neste år.

Bymiljøetaten har gjort oss oppmerksomme på at velforeningen i området har sett med noe undring på vår etablering der ‘oppe’. Vi vil på tampen av august ta kontakt med velforeningen for et møte med dem om vår tilstedeværelse, våre aktiviteter og hvordan de kan nyte godt av våre ressurser. Vi vil også kontakte Storetveit barneskole og barnehagen for å få til et best mulig ‘samboerskap’. Det er aktuelt at skolen og barnehagen kan disponere noe av vårt (store) tildelte område.

Vi opplever at Kommunen og Bybanen utbygging har stukket seg veldig langt for å komme oss i møte; og vi ser nå veldig lyst på femtiden både på Storetveitmarken og den framtidige Fløenbakken. Det er godt mulig at vårt parsellag frem i tid kan bli til to; og ingen ting er bedre enn det i forhold til antall parseller.

De beste ønsker for en god sommer til dere parsellanter. Vi håper dere – for i år – har andre jordlapper å kultivere. Neste år er vi tilbake i drift!

 

For styret.

Anders Skogstad, leder


 

Marken blir preparert for parsell. Etter at Fløen Parsellag har flyttet tilbake til Fløen, vil det fortsatt kunne være parsell her.

 


Aksjonsgruppen i styret er Anders, Frøydis og Stig. De er igang med arbeidet med å planlegge områdedisponeringen (veier, stier, fellesområder etc.) Stig er sjefen for dette arbeidet.Vår husarkitekt Nils Mannsåker og Anders jobber med å finplassere og tegne ut vårt nye redskapshus. Byggmester og mangehuseier Steinar Ågesen – en av våre mange velgjørere – har tilbudt seg å betale alle materialene vi trenger til dette huset. Vi kan gjerne konkludere med at De Gode Krefter jobber for og med oss for tiden.

Mai 2018 – gjerdene er kommet på plass